ЦЕНИ ЗА СЕЗОНА:

Цената за нощувка - 12,30 лв. с включена туристическа такса.


За контакти:
Пепа Александрова-тел.+359 888 883 906;
+359 898 365 983
Милен Късев-тел.+359 896 750 985
E-mail: gap_tours@abv.bg

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА          
IBAN BG04FINV91501003665456
BIC FNVBGSF
гр.ВеликоТърново,5000,ул."БАЧО КИРО"№5
титуляр:"ГАП-ИНЖЕНЕРИНГ"ООД         
Пепа Александрова Трашлиева

         Туристическа спална Тинтява се намира в град Калофер на 10 минути северно от центъра на града. Тук е изходната точка за местността паниците, еко пътека Бяла река, хижа Рай и връх Ботев.
        Възползвайте се от възможността да останете в уютната хижа и опитайте от традиционната българска кухня, предлагана тук или използвайте възможността да пригответе сами храната си.
Атмосфера / обстановка на хижата
Хижата представлява масивна двуетажна сграда с общ капацитет  52 места в стаи от по 3, 5, 8 и повече легла с вътрешни санитарни възли и бани. Сградата е водоснабдена и електрифицирана, отоплението е с печки на ток и на твърдо гориво. Хижата разполага със столова за 90 места и храна по заявка. Пътят до хижата е асфалтиран, има паркинг.
Столова:
Хижата разполага със столова - за непушачи с умивалня, които могат да се използват от туристите.
Спорт и здраве:
    Околностите на курорта са подходящи за туризъм, ориентиране, радиозасичане, скално катерене и спелеология.
    Хижата е изходен пункт за покоряване от юг на най- високият връх в Национален парк ”Централен Балкан”- връх „Ботев” /2376м.н.в./, както и до най - високият водопад в България – „Райското пръскало”/124м./ . Маршрута тръгва от м.”Паниците”, намираща се на 7 км северно от града и минава през м.”Понякя”, “Параджика”, “Каменливеца”,”Рогачева гора” и “Малък купен” , за да ви отведе след около 4 ч. до хижа „Рай” в подножието на „Райското пръскало”. Пътеката е изключително живописна, много добре маркирана с табели и лентова маркировка /синьо и бяло/ и с множество места за отдих, изградени от Дирекцията на парка.
Екопътека Бяла Река:
   На около 8 км. Северозападно от Калофер в м.”Бяла река” близо до Калоферски мъжки манастир на територията на Национален парк „Централен Балкан” се намира еко-пътека”Бяла река”. Пътеката е част от комплекс „Бяла река” включващ още бивак”Бяла река” и детски център за оцеляване сред природата „Джендема”.
   Съоръжението е изградено и се подържа от Дирекцията на парка с цел популяризиране природното богатство на тази защитена територия. За целта са изградени 8 моста в най атрактивната част от ждрелото на реката  и са поставени 7 модула разказващи за дивият свят в парка. Това което ви очаква тук няма как да се разкаже затова най-добре е да планирате посещението си на това прекрасно място и да го видите с очите си.
Пътят е асфалтиран, има паркинг.

Съседни туристически обекти:
           
- хижа Рай  - 4.30ч.
- връх Ботев - 6.30ч. през х.Рай и 7.00ч. през Рудината.
- заслон Маринка - 6.30ч.
- хижа Тъжа - 5.30ч.
- хижа Свежен /Средна гора/ - 6.00ч.
Пътеките са маркирани.
ДАТА НА ПРИСТИГАНЕ
ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ
ВЪЗРАСТЕН
(над 18г.)
МЛАДЕЖ
(12 - 18г.)
ДЕТЕ
(2 - 12г.)
БЕБЕ
(до 2г.)
E-MAIL ЗА КОНТАКТ
ТЕЛЕФОН:
СЪОБЩЕНИЕ