ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА          
IBAN BG04FINV91501003665456
BIC FNVBGSF
гр.ВеликоТърново,5000,ул."Тодор Балина"№20
титуляр:"ГАП-ИНЖЕНЕРИНГ"ООД         
Пепа Александрова Трашлиева

За контакти:
Пепа Александрова-тел.+359 888 883 906;
Милен Късев-тел.+359 896 750 985
E-mail: gap_tours@abv.bg

Курортен комплекс Албена

          Албена е един от най-красивите курорти по българското крайбрежие и е разположен в Североизточна България, област Добрич, намира се на 12 км южно от град Балчик, на 30 км северно от град Варна с международно летище и на 500 км североизточно от столицата София. Плажната ивица е с дължина 5 км и ширина 150 метра.
          Курортният комплекс е открит официално на 24 август 1969 година.
Комплексът разполага с много модерни хотели, разположени така, че да имат изглед към морския бряг и добро излагане на слънце. Около 90% от туристите са чужденци.
          Курортът Албена е подходящ за семейна почивка и е относително спокоен, в сравнение с по-големите курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци. Само на 10 километра от Албена се намира Ботаническата градина в Балчик, съдържаща уникални растения, както и архитектурно-парковият комплекс Дворецът, който е резиденция на румънската кралица [Мария] в началото на 20 век.
          Албена е мястото, където морето се среща с пясъка. Курортът е наслада за всички възрасти - пясъчни ивици, кристално море, Албена предлага на всекиго по нещо. Комплексът разполага с над 14 900 легла в 43 хотела с две, три и четири звезди, разположени на самия морски бряг с изгледи към морето и националния резерват "Балтата". Хотелите разполагат с всички необходими удобства: кабелна телевизия, телефонни линии, ресторанти, барове, казина, интернет зали, медицинско обслужване, рент а кар, конгресни зали, басейни, спортни услуги и други.
Време:
Времето по Гринуич е +2 часа, а централноевропейското време е +1 час.
Електричество:
Напрежението в мрежата е 220 V, честотата - 50 Hz.
Телефонна Връзка:
От телефона в хотела може да се свържете с желания от Вас номер като наберете съответно кода на страната и града. Можете да си купите и фонокарта за обществен телефон, както GSM карта с покритие на всички български оператори.
Паспорти и визи:
Гражданите на страни, влизащи в Европейския съюз и ЕФТА не се нуждаят от визи.
Поща:
Намира се до административната сграда и работи всеки ден от 8.00 до 17.00 ч. Картички и писма можете да оставите на рецепцията на хотела или да пуснете в пощенските кутии в комплекса.
Банки:
Банките са отворени от понеделник до петък от 9 до 16.00 ч. Най-добре е да вземете със себе си паспорт, който може да ви потрябва при обмяната на валута или изплащането на чекове. В някои от хотелите на Албена има и банкомати.
Кредитни карти:
В големите хотели, пунктовете за даване на автомобили под наем, в някои ресторанти и търговски центрове можете да се възползвате от основните международни кредитни карти. Информация за това, кои кредитни карти се приемат, може да получите от стикерите на витрините на магазините и хотелите.
Валута:
Българската валута се нарича ЛЕВ, който се състои от 100 стотинки. Всички разплащания се осъществяват в национална валута. Банкнотите са с емисии от 1, 2, 5, 10, 20, 50 и 100 лева, а монетите - 1, 2, 5, 10, 20, 50 стотинки и 1 лев. Желателно е обмяната на валута да бъде извършена в чейнджбюро, на рецепцията на хотела, на летище или в банка.
Аптеки:
Работят от 8.00 до 20.00 ч., като съществуват и денонощни аптеки. За по-подробна информация се обърнете към хотелската рецепция.
Вода:
Водопроводната вода е напълно пригодна за пиене, но е силно хлорирана, затова Ви препоръчваме бутилирана минерална вода.
Плаж:
Всички плажове са безплатни за гостите на комплекса, само чадърите и шезлонгите се заплащат допълнително, а за почиващите в хотелите на комплекса са безплатно.
Население:
Населението на България е около 8 милиона, в столицата София живеят около 1,5  милиона души, а в морската столица Варна - 450 хиляди.
Език:
Официалният език е българският, принадлежащ към групата на славянските езици.
Религия:
Основната религия в България е източноправославното християнство. Съществува също така и население, изповядващо ислям, католицизъм, юдейство и други.
Официални празници:
1 януари - Нова година
3 март - Национален празник на страната
1 май - Ден на труда (Ден на работническата солидарност)
6 май - Гергьовден; Ден на българската армия
24 май - Ден на славянската писменост и култура
6 септември - Ден на съединението на България
22 септември - Ден на независимостта
1 ноември - Ден на народните будители
25 декември - Коледа
Сейф:
За да се чувствате достатъчно спокойно, настоятелно, Ви препоръчваме да съхранявате ценности и документи в сейф на рецепцията на Вашия хотел. В случай на загуба или кражба, Ви съветваме да се обърнете към полицията или Вашия екскурзовод. За да избегнете много неприятности, Ви препоръчваме да не взимате със себе си на плажа документи, пари и ценни вещи.
Ресторанти:
Работят от 12.00 до 23.00 ч., а някои от тях докато има клиенти. В менюто им присъства както българската, така и интернационална кухня.
Магазини:
В курорта магазините са отворени всеки ден, включително събота и неделя. Работното им време е от 9.00 до 21.00ч.


АЛБЕНА - ПРОМОЦИОНАЛНА ОФЕРТИ ЗА ВСИЧКИ ХОТЕЛИ!!!
Хотел Фламинго*****
Хотел Фламинго предлага:
- 446 комфортни стаи разделни на две части в зависимост от степента на предлаганият лукс.
Хотелът представлява девет етажна сграда, като в нея са разположение 7 асансьора и един от тях предоставя пряка връзка между Фламинго Гранд и Конгресния център.
Разстояние до плажа - 150 м.
Цени от 60 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база ВВ или .
Хотел Добруджа***-Албена
Хотел Добруджа предлага:
- Специални стаи за непушачи, пушачи, стаи за инвалиди и с три басейна - закрит, открит и детски.
На ваше разположение са ресторант, бар, обменно бюро, подземен гараж, паркинг и рент-а-кар. В стаите и около басейна има възможност за WiFi достъп до интернет.
Разстояние до плажа - 300 м.
Цени от 44 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база.
Хотел Калиопа*****-Албена
Хотелът се намира на самата плажна ивица. Представлява  четириетажна сграда с обособени два сектора.
Хотелът разполага с 465 легла, разпределени в 141 двойни стаи, 47 студия и 3 апартамента. На разположение на гостите са ресторант, лоби бар, пул бар и басейн.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 38 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база ВВ или.
Хотел Амелия*****-Албена
Хотелът Амелия е бившият хотел Дружба, който е разположен в централната част на к.к. Албена  на 100 метра от плажа.
Хотелът разполага със 121 двойни и единични стаи с общо 228 легла. На разположение на гостите са  лоби бар, обменно бюро и сейф срещу заплащане.
Разстояние до плажа - 100 м.
Цени от 106 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база НВ или FB.
Вили Магнолия - Албена
Вилите са 84 броя и разположени в парковата зона на комплекс Албена на 900 м от плажа. От тях 69 се състоят от 2 спални,
баня, телефон, сателитна телевизия и кухня с хладилник, мивка, котлони, шкаф, маса и 4 стола. Останалите 15 вили са оборудвани с по 2 спални, баня и хол.
Разстояние до плажа - 900 м.
Цени от 93 лв. отнасяща се за 4 местна вила на ден, настанени на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
Хотел Боряна***-Албена
Хотел Боряна е разположен на самия бряг в близост до резерват Балтата и на 300 м. от балнеологичен център Медика.
Хотелът представлява 10 етажна сграда, с 3 асансьора и разполага с басейн, ресторант, кафе и бар, магазини, фризьорски салон, масаж, обменно бюро и паркинг.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 58 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
Хотел Ралица****-Албена
Хотелите Ралица и Ралица Супериор са разположени на тихо и спокойно място в красива паркова зона на 900 м. от плажната ивица.
Гостите на хотела ползват безплатно два открити басейни за възрастни, басейн за деца, джакузи. На тяхно разположение са климатизиран ресторант, бар и паркинг.
Разстояние до плажа - 900 м.
Цени от 75 лв. отнасяща се за турист на ден на база Ultra All inclusive.
Хотел Вита Парк***
Хотела е разположен на 900 м. от плажната ивица на Албена, в югозападната част на комплекса, сред пищна паркова зеленина.
Хотелът предлага 191 двойни стаи, 20 единични стаи, 22 фамилни стаи и 35 вили с кухня и климатик, и 56 вили с хол и трапезария.

Разстояние до плажа - 900 м.
Цени от 73 лв. отнасяща се за турист на ден на база All Inclusive +.
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
Хотел Ком***- Албена
Хотел Ком разполага със собствена дискотека, открит басейн в градината, модерен ресторант, лоби бар, снек бар, климатизирана
фитнес-зала,  открита площадка за аеробна гимнастика и огромно разнообразие от спортни съорьжения в непосредствена близост.

Разстояние до плажа - 900 м.
Цени от 53 лв. отнасяща се за турист на ден на база All Inclusive +.
СЕЗОН
2024
Хотел Калиакра****
Хотел Калиакра се намира на първа линия и с най доброто местоположение в курорта Албена. Стаите са с изглед към морето.
Хотелът разполага с централна климатизация на всички стаи, Lounge Bar, Лоби бар и ресторант. За гостите на хотела плажът, ползването на шезлонг и чадър е безплатено.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цена - 124 лв. отнасяща се за турист на ден на база Ultra All inclusive.
СЕЗОН
2024
Вили Вита Парк***-Албена
Вилите са разположен на 900 м. от плажната ивица на Албена, в югозападната част на комплекса, сред пищна паркова зеленина.
Предлагат се 35 вили с кухня и климатик, и 56 вили с хол и трапезария. Стаите са комфортни, с баня, балкон, телефон, сателитна телевизия, хладилник под наем.
Разстояние до плажа - 900 м.
Цени от 198 лв. отнасяща се за 4 местна вила на ден на база All Inclusive +.
СЕЗОН
2024
Хотел Славуна-Албена****
Хотел Славуна е разположен на самия морски бряг и граничи с уникалния природен резерват Балтата.
Всички стаи са оборудвани с телефон, радио, сателитна телевизия, мини бар – срещу допълнително заплащане, баня, WC, балкон, сешоар, козметично огледало.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 64 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Гергана****- Албена
Хотел Гергана**** е разположен на самия морски бряг и граничи с уникалния природен резерват Балтата.
Хотела разполага с 290 стаи: стандартни двойни и единични стаи, стаи за непушачи, стаи за инвалиди, големи апартаменти, малки апартаменти, мезонети.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 67 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Лагуна Бийч****
Хотел Лагуна Бийч**** е разположен на самия морски бряг в центъра на комплекс Албена. Хотелът разполага с климатизиран
ресторант и фоайе, открит и закрит басейн. Към открития има прилежащ детски басейн, както и джакузи. Закритият басейн с джакузи е предпочитан през по-хладните дни.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 66 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база All inclusive.
Хотел Лагуна Гардън****
Хотел Лагуна Гардън е разположен в самото начало на търговската алея на комплекс Албена и на 150 м. от плажна.
Хотелът разполага с ресторант, открит басейн с пратер и водни атракции, както и обособена част за деца,  предлага и с магазин за сувенири.

Разстояние до плажа - 150 м.
Цени от 63 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
Хотел Малибу****- Албена
Хотел Малибу е разположен до централната алея на комплекс Албена. До хотела се намира ресторант Малибу и анимационна зала.
Хотелът разполага с 152 двойни стаи. Всички стаи са климатизирани и са оборудвани с баня с душ, телефон, сешоар, кабелна телевизия, канапе, голямо огледало.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 62 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
Хотел Арабела Бийч****
Хотел Арабела Бийч е 4-звезден All Inclusive хотел на първа линия до самата плажна ивица и разполага с парно отопление.
Хотела предлага на гостите си 80 двойни стаи, 3 апартамента, 22 двойни стаи с мини кухня и 3 двойни стаи с междинна врата, като всички са климатизирани.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 60 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Санди Бийч***
Хотел Санди Бийч е бившият хотел Орлов, който е разположен в центъра на к.к. Албена на първа линия.
В хотела има стаи подходящи за настаняване на инвалиди, съоръжения за тях подсигуряващи лесен достъп до фоайето, както и до ресторанта на хотела.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 62 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Калиакра Маре
Хотелът се намира на самата плажна ивица. Представлява  четириетажна сграда с обособени в три сектора.
На разположение са ресторант, лоби бар, пул бар, открит басейн, с прилежащ детски басейн с пратер, детска площадка, обменно бюро, паркинг.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 86 лв. на база Ultra All inclusive.
Хотел Мура*** - Албена
Хотел Мура*** е разположен на самия морски бряг и граничи с уникалния природен резерват Балтата. Хотелът разполага с два
открити басейна на самия плаж , както и един закрит с джакузи, ресторант, коктейл бар, стаи за непушачи. Срещу запитване на рецепцията гостите могат да наемат Rent-a-Car
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 57 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
Хотел Нона***- Албена
Хотел Нона е разположен на самия морски бряг, в близост до природен резерват Балтата и на 300м. от балнеологичен
център Медика. Хотелът представлява 10 етажна сграда, с 3 асансьора, съвременно обзаведени стаи, басейн, ресторант, бар, паркинг, детска площадка.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 56 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
Хотел Елица*** - Албена
Хотел Елица е разположен на самия морски бряг, в близост до природен резерват Балтата и на 300м. от балнеологичен
център Медика. Хотелът представлява 10 етажна сграда, с 3 асансьора, съвременно обзаведени стаи, басейн, ресторант, бар, паркинг, детска площадка.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 54 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Оазис***- Албена
Хотел Оазис е разположен в централната част на Албена сред заведения, сувенирни магазини и живописна растителност.
Хотела предлага: ресторант, снек-бар, лоби-бар, отопляем открит басейн за деца и възрастни, детска площадка, климатизирана зала за анимации.
Разстояние до плажа - 100 м.
Цени от 53 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Орхидея***- Албена
Хотел Орхидея е разположен на височина, от която се открива неповторима пейзажна гледка към морето.
Хотелът представлява 3 етажна сграда с модерно обзаведени стаи, голям каскаден басейн, басейн за деца и джакузи. На тяхно разположение са ресторант, бар, обменно бюро и паркинг.
Разстояние до плажа - 400 м.
Цени от 53 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Магнолия***- Албена
Хотел Магнолия*** се намира в залисена местност в горна част на Албена на около 800 м. от плажната ивица.
Хотелът разполага с лоби бар, снек бар, пул бар, басейн с пързалки и джакузи, детски басейн, масажен кабинет, фризьорски салон, безплатни билярди и тенис на маса.
Разстояние до плажа - 800 м.
Цени от 51 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
Хотел Компас***- Албена
Хотел Компас е разположен на тихо и спокойно място в близост до търговскя център и на 600 м. от плажната ивица.
За гостите на комплекса е осигурен безплатен плаж, ползването на шезлонг с шалте, чадър и автобус до плажа на Албена на всеки половин час.
Разстояние до плажа - 600 м.
Цени от 54 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
Хотел Алтея*** - Албена
Хотел Алтея предлага:
- 182 двойни стаи и 18 мезонета, разположени в 3 отделни сектора, лоби бар, паркинг и басейн.
Стаите са приветливо и конфортно обзаведени с климатек, телефон, сателитна телевизия, баня, балкон, срещу заплащане може да се наеме хладилник.
Разстояние до плажа - 800 м.
Цени от 46 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
Хотел Панорама***- Албена
Хотел Компас е разположен на тихо и спокойно място в близост до търговскя център и на 600 м. от плажната ивица.
Хотелът предлага 150 стаи, 3 апартамента и 16 мезонета. Гостите на хотела ползват безплатно открит басейн, климатизиран ресторант, бар и паркинг.
Разстояние до плажа - 600 м.
Цени от 54 лв. отнасяща се за турист на ден на база All inclusive.
СЕЗОН
2024
СЕЗОН
2024
Хотел Парадайс Блу
Перфектно ситуиран в центъра на комплекса и на самият бряг на морето, новопостроеният петзвезден хотел Парадайс
Блу, предоставя на своите гости най- висок стандарт за качество във всяко едно отношение. Хотелът разполага с ресторант, нощен бар, зала, СПА, открит басейн.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 99 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база НВ или ВВ.
СЕЗОН
2024
Вили Магнолия - Албена
Вилите са 84 броя и разположени в парковата зона на комплекс Албена на 900 м от плажа. От тях 69 се състоят от 2 спални,
баня, телефон, сателитна телевизия и кухня с хладилник, мивка, котлони, шкаф, маса и 4 стола. Останалите 15 вили са оборудвани с по 2 спални, баня и хол.
Разстояние до плажа - 900 м.
Цени от 127 лв. отнасяща се за 4 местна вила на ден, настанени на база RO, BB или ALL.
СЕЗОН
2024
АБИТУРИЕНТСКИ БАЛОВЕ В АЛБЕНА 2024 НА НАЙ НИСКИ ЦЕНИ!!!
Вили Албена Бийч
Вила Албена Бийч е най-новият eco-friendly проект на ваканционно селище Албена, реализиран през месец юни 2015, който
вече посреща първите си гости. Разположена на морския бряг, сред живописни хълмове и обширна плажна ивица, вилата се намира в северната час до хотел Арабела Бийч.
Разстояние до плажа - 0 м.
Цени от 122 лв. отнасяща се за вила на ден на база RO.
СЕЗОН
2024
Хотел Лагуна Маре****
Хотел Лагуна Маре се намира на 100 м. от плажната ивица и до балнеологичен център Медика.
Хотелът е реновиран и разполага с двойни стаи, апартаменти, лоби бар - климатизиран, обмяна на валута, фризьорски салон, масаж, мини пазар и паркинг.
Разстояние до плажа - 100 м.
Цени от 76 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база ВВ.
СЕЗОН
2024
Хотел Амелия*****-Албена
Хотелът Амелия е бившият хотел Дружба, който е разположен в централната част на к.к. Албена  на 100 метра от плажа.
Хотелът разполага със 121 двойни и единични стаи с общо 228 легла. На разположение на гостите са  лоби бар, обменно бюро и сейф срещу заплащане.
Разстояние до плажа - 100 м.
Цени от 178 лв. отнасяща се за турист на ден в двойна стая на база Ultra All inclusive.
СЕЗОН
2024
РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ 2024 Г.
25% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 31.12.23 Г.
20% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ОТ 01.01 ДО 29.02.24 Г.
10% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ОТ 01.03 ДО 31.03.24 Г.

Условия:
- Минимален престой: 5 нощувки за всички хотели