Цената включва:
- Транспортни разходи с тризвезден туристически автобус;
- Туристическа застраховка;
- Посещение на двете църкви /по желание/, музей Одринска епопея /по желание/, МОЛ КИПА, МОЛ OUTLET, новия МОЛ ЕРЕСТА, складове на едро, центъра на града и Селим джамия /по желание/.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт.

Забележка:
Екскурзията се осъществява с туристически автобус при набрани минимум 20 човека. Задължително валиден международен паспорт или лична карта.

Валутен курс:
       1 лв = 14.29 TRY
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА          
IBAN BG04FINV91501003665456
BIC FNVBGSF
гр.ВеликоТърново,5000,ул."ТОДОР БАЛИНА"№20
титуляр:"ГАП-ИНЖЕНЕРИНГ"ООД         
Пепа Александрова Трашлиева

За контакти:
Милен Късев-тел.+359 886386323
Пепа Александрова-тел:
+359 888 883 906
E-mail: gap_tours@abv.bg

     Еднодневна екскурзия до Одрин с тръгване от Варна в 1.00 ч от площада на жп гарата, Лесово – 6 ч.  – пристигане в Одрин около 8,00 часа с пазаруване от складовете до 10 ч., посещение на МОЛ КИПА от 10,15 ч. до 11ч., посещение на МОЛ МАРГИ АУТЛЕТ и СИНИЯ ПАЗАР от 11,15 ч. до 12,30 ч., посещение на МОЛ ЕРАСТА от 12,45 до 14,30 ч., от 14,45 ч. свободно време из центъра на града до 17,30 ч., отпътуване за Варна с пристигане около 23 часа. Посещението на двете църкви и джамията е по желание!

         Посещение на българска православна църква „Свети Георги“, разположена в североизточната част на град Одрин в квартал “Кайък”, махала “Барутлук”, който някога е бил населен с българи /ПО ЖЕЛАНИЕ/.

     Посещение на Селим джамия или Селимийе джамия (на турски:Selimiye Camii) е мюсюлмански храм в построена в периода 1568-1574 от османския архитект Синан в чест на султан Селим II. Счита се за най-високото архитектурно постижение на Синан. Селим джамия, както и Сюлейман джамия (Сюлеймание джамия) в Истанбул спадат към така наречените "султански джамии". И двата храма са построени във византийския стил на Света София. Джамията разполага с голям и обширен вътрешен двор с пешеходни алеи. Към нея е прикрепен закрит базар, където можете да закупите след пазарлък различни видове сувенири, дрехи и сладки изделия /ПО ЖЕЛАНИЕ/.
     Представлява трикорабна псевдобазилика, изградена със смесена каменно-тухлена зидария на гевгирена конструкция, с два реда колони, дървени тавани и интериорни елементи от дървена пластика. Седемдесет икони са били монтирани на иконостаса.
На западната и фасада е поставена паметна плоча, която гласи:
„За слава на едносъщната, животворяща и неразделна троица отца, сина и светия дух с благоволението на негово императорско величество султан Абдул Азис хан започна да се изгражда този храм… на 3 март 1869, а беше завършен на 25 септември същата година… с дарения на българското джелепско народно общество в Одрин.“
Църквата е построена от българи, преселили се от Тракия и Западна Македония в село Булгаркьой, Кешанско в Беломорска Тракия, днес в Турция. Главен майстор е бил Константин Казака.
ОДРИН
     Градът е основан от римския император Адриан на мястото на старо тракийско селище и е кръстен на него - Адрианополис, на гръцки Адрианов град. Градът е превзет от османските турци през 1369 г. и служи за тяхна столица до падането на Цариград през 1453 г.
     Одрин е столица на съвременна провинция със същото име и има население от около 128 400 души.
     Градът е известен с джамията на султан Селим II.
     В областта около Одрин са се провели над 15 големи битки и обсади от античността до днес. Българите са побеждавали край Одрин византийците неколкократно. Първо хан Кардам разбива голяма византийска армия край Одрин. Цар Симеон обсажда Одрин, а цар Самуил го превзема и ограбва. Важна за българската история е битката от 1205 г., в която цар Калоян разгромява кръстоносците.
     В новата история особено значение има обсадата на Одрин по време на Балканската война 1913, когато той е превзет от български войски. Старата гара на Одрин Караагач е първият бомбардиран от въздуха обект със стратегическа цел в историята, което е извършено от български самолет на 29 октомври 1912 г.
     В Одрин традиционно са живели много българи. Най-компактно българите са живели в кварталите "Барутлук махлеси" (източно от цетъра на стария град) и „Узункалдаръм махлеси“ в югоизточната част на стария град. По тази причина е имало български мъжка и девическа гимназия до 1913 г., както и няколко църкви, от които са запазени 2 - действащата „Свети Георги“ и "Св.Св.Константин и Елена". Голяма част от българите са изселени или убити през 1913 г. когато България губи Междусъюзническата война и после след 1920 г. В днешно време в Одрин няма българско население, но е възстановен българският културен център и функционирането на двете български църкви.
     Църквата е просторна с трикорабна базилика и висок таван, облицован с дърво, а стените са украсени с икони. На вторият етаж е разположен музей от дарени сувенири и носии носени от българи населявали Одрин. Основите на храма са положени на 23 април 1880 година и е изграден още същата година. Построен е със съдействието на тогавашния областен управител на Одрин Рауф паша и с разрешението на султан Абдул Хамид II. Църквата е изградена на площ от 320 кв. м. в стил, характерен за българското късно Възраждане.
     Посещение на „Св. св. Константин и Елена“, която е втората българска църкви в Одрин. Намира в квартал „Абдурахман“, в махалата „Узункалдаръм“ в югоизточната част на града. Построена е през 1869 г. за по-малко от седем месеца и е ярко свидетелство за православната архитектура от онова време. /ПО ЖЕЛАНИЕ/.
    Разходка  и свободно време в центъра на града и из капалъ чарши.
През това време с наш транспорт ще има възможност желаещите да посетят църквите и джамията.
Дати на екскурзиите до Одрин през 2024 година:
- 10 август, 17 август, 7 септември, 5 октомври, 9 ноември и 7 декември 2024 г.
ЦЕНА НА ТУРИСТ - 45 ЛВ.
В цената са включени три застраховки!

- Предлага се възможност за избор на дати при организирани групи!
- Предлага се наем за 55 местен туристически автобус от Варна на цена от 2 лв. на километър!
ДАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА
ДАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА
ВЪЗРАСТЕН
(над 18г.)
МЛАДЕЖ
(12 - 18г.)
ДЕТЕ
(2 - 12г.)
БЕБЕ
(до 2г.)
СЪОБЩЕНИЕ
E-MAIL ЗА КОНТАКТ
ТЕЛЕФОН: