https://plus.google.com/+MilenKasev/about?rel=author
За контакти:
Пепа Александрова-тел.+359 888 883 906;
Милен Късев-тел.+359 896 750 985
E-mail: gap_tours@abv.bg
Хотел Релакс
Шипково
Рехабилитационната база на ССБ "Шипково" е разположена в централната част на курорта на десния бряг на река Шипковска в
непосредствена близост до чешмите с различните видове минерални води. Сградата е на четири етажа с общо 47 стаи, от които 39 с по две легла и 8 с по три легла.
Разстояние до минералния басейн - 200 м.
Цена - 20 лв. отнасяща се за турист на ден, настанен в двойна стая на база ОВ.
СЕЗОН
2014
Почивна база
Шипково
Почивна база Шипково се използва за детски групи и индивидуални настанявания и е от веригата на бившите
уч. лагери. Сградата е масивна, с парно отопление и капацитет 70 места в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел.

Разстояние до минерален басейн - 300 м.
Цена - 22 лв. отнасяща се за турист на база FB.
СЕЗОН
2014
   Курортът"Шипковски минерални бани" е разположен в непосредствена близост до село Шипково в подножието на северните склонове на Централна Стара планина на височина 680 метра над морското равнище. Тук извират три минерални извора, чиято вода влияе благоприятно при лечението на заболявания на: опорнодвигателния апарат, периферната нервна система, артрози, артрити, неврити, дископатии, плексити, състояния след фрактури на костите, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, както и на чернодробно - жлъчни такива. Минералната вода е с температура от 18C* до 38C*. На 100 метра от базата се намира специализирана балнеолечебница с медицински персонал и открит минерален басейн, който функционира от 01.07 до 15.09, като точните дати на откриване и закриване се определят в зависимост от климатичните условия. Два от трите минерални източника са питейни, а третият е за външно ползване.
Климатът тук е мек със средни температури от +23C*  до +30C* през лятото и от -5C* до +8C* през зимата. Местността е хълмиста. Изобилстват боровите гори. Има прекрасна възможност за леки и приятни пешеходни екскурзии. Въздухът е винаги свеж и много-чист.
Курортът е на 190 км. от София, като изходният пункт е град Троян, от където  има удобна автобусна връзка до селото и до рехабилитационна база "Шипково".