Пишете ни през SKYPE Пишете ни през Skype на gap-tours Обадете се през SKYPE Обади се през Skype на gap-tours

Сподели с приятели

Уеб камера от Узана - ски писта "Горското" на 1300 м.н.в..

Изтеглете и инсталирайте VLC плейър ТУК

web counter
За контакти:
Пепа Александрова-тел.+359 888 883 906;
+359 898 365 983
Милен Късев-тел.+359 896 750 985
E-mail: gap_tours@abv.bg

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА          
IBAN BG04FINV91501003665456
BIC FNVBGSF
гр.ВеликоТърново,5000,ул."БАЧО КИРО"№5
титуляр:"ГАП-ИНЖЕНЕРИНГ"ООД         
Пепа Александрова Трашлиева

ЦЕНА ЗА НОЩУВКА:
- НОЩУВКА В СТАЯ - 16 ЛВ.
- ЗА ДЕЦА - 13 ЛВ.


ЗА ОРГАНИЗИРАНИ ГРУПИ НАД 20 ТУРИСТА СЕ ПРАВИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТТЪПКА!

НОВА ГОДИНА
Нощувка 20 лв, минимум 2 нощувки, храна по договаряне, 50% авансова вноска.

СТУДЕНТСКИ ПРАЗНИК
Нощувка 15 лв, храна по договаряне, 50% авансова вноска.

        Съседни туристически обекти:
- вр.Шипка /1326м./ - 3.00 ч.
- Почивна база Бузлуджа - 5.00 часа
- хижа Бузлуджа - 5.00ч.
- хижа Мазалат - 3.30ч.
- хижа Габрово - 0.30 часа.
- хотел Еделвайс - 0.10 часа.
- хотел Импулс - 0.10 часа.
- хижа Кръстец - 10.30 часа.
Пътеките са маркирани.
Изходни места:
1. град Габрово /кв.Смирненски/ - 22км. по асфалтово шосе/ - 4.00ч. по маркирана пътека.
2. проход Шипка - 3.00ч. пеша по маркирана пътека.

        Хижа УЗАНА е разположена в местността Узана, която се намира в подножието на връх Исполин (1524 м), в сърцето на Централен Балкан. Тя е най-широката билна поляна и е обградена отвсякъде с гора. Думата "Узана" идва от турската дума за широк, обширен "узун". Надморската и височина варира от 1220 до 1350 метра, като най-високата точка е връх Марков стол (1352 м). Узана е популярен зимен курорт. Най-дългата писта има дължина 1,300 м. Най-близкият изходен пункт е град Габрово, който се намира само на 22 километра по много добър асфалтов път. Там се намира географският център на България.
Атмосфера / обстановка на хижата
Хижата представлява масивна двуетажна сграда с капацитет 12 стаи с  92 места с вътрешни умивални, бани и тоалетни в приземния етаж и на първия спален етаж, като има винаги топла вода. Сградата е водоснабдена, електрифицирана, отоплението е с електически печки и печки на твърдо гориво. Разполага със столова и лавка. Пътят до хижата е асфалтиран, има малък паркинг.
Столова:
Хижата разполага с два броя столова - за непушачи с умивалня, панорамна тераса с барбекю, кухня снабдена с фризер, хладилник, електрическа скара, фурни, газови котлони, които могат да се използват от туристите.
Спорт и здраве:
  През зимата предлага много добри условия за зимни спортове. Околностите на курорта са подходящи за туризъм, ориентиране, радиозасичане, скално катерене и спелеология.
  В района се среща рядка флора, защитена в Червената книга.
  Узана привлича хората с кристално чистия планински въздух, тишината и великолепната гледка. Тук е стартовата точка на много планински маршрути и върхове (виж връх Ботев, Шипка и Бузлуджа). Местността се намира и в средата на туристическия маршрут "Ком - Емине".
  Възможностите за културен туризъм в региона са огромни. В близост се намира архитектурно-етнографския музей "Етъра", Соколският манастир и Боженци, които са разположени на няколко километра от Узана.
Екопътека Узана:
Екопътека Узана е една от новопостроените екопътеки и се намира на голямата билна поляна на 1300 м.н.в. в курортна зона Узана. Пътеката започва между хотел Импулс и ресторант Трите мечки. Маршрутът е около 1 час, като по самата пътека са построени много кътове за отдих, "класна стая", "индиански кът", множество стълби по скалите, тераси с хубави гледки, минава се и покрай входът на пещерата Леднишката. Пътеката предлага красиви гледки към върховете Шипка, Бузлуджа, Исполин (най-високият връх в Шипченския дял на Стара Планина), Триглав и Ботев (планинският първенец на Стара Планина). Изключително подходяща е за разходка с деца, като има и достатъчно информационни табели и маркировки.
ДАТА НА ПРИСТИГАНЕ
ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ
ВЪЗРАСТЕН
(над 18г.)
МЛАДЕЖ
(12 - 18г.)
ДЕТЕ
(2 - 12г.)
БЕБЕ
(до 2г.)
СЪОБЩЕНИЕ
E-MAIL ЗА КОНТАКТ
ТЕЛЕФОН: